30 octubre, 2015 Standal

Publicació del projecte Loft Barcelona a Houzz

Publicacion Loft Barcelona en Houzz

En aquest post volem agrair a Houzz, el portal de referència d’arquitectes, decoració i reformes, per la publicació d’un article sobre el nostre projecte Loft Barcelona a la secció “Casas Houzz”. L’article escrit per Esther Algara, editora especialitzada en decoració, es titula De espacio fabril a loft de estilo neoyorquino.

D’espai semi industrial a loft habitable

La reforma integral consistia en reconvertir un espai semi-industrial de 300 m2 a un loft habitable per a una parella i la seva filla. Per augmentar la superfície útil de l’habitatge es va crear una segona planta amb una estructura metàl·lica i unes bigues de fusta. I la distribució final de les estances es va quedar de la següent manera: 1 cuina oberta al menjador, 1 zona de sala d’estar, 2 dormitoris, 2 banys, 1 lavabo i un pati exterior a la part posterior d’aproximadament 16 m2.

Menjador -Cuina del Loft Barcelona | Reformes integrals Standal

Del espai obert que ocupa la cuina i el menjador destaquen diversos elements. Per començar el revestiment de ciment polit del terra que accentua aquest caràcter d’espai industrial. El disseny de la cuina, dividida en dues parts: una que alberga la zona de focs, electrodomèstics encastats i el rebost; i després trobem la zona d’aigua en una illa coronada amb un marbre negre en polit brillant que fa efecte mirall i li atorga una toc exclusiu. I un altre element característic d’aquest espai el trobem en la gran taula de fusta amb base de ferro.

Cuina - menjador del projecte de reforma integra Loft Barcelona

Un dels factors més importants que es va tenir en compte en el projecte va ser el disseny de la il·luminació. La llum natural de la cuina-menjador arriba a través de dos grans balcons. Per a les zones de treball s’han destinat il·luminacions puntuals, a més d’altres elements lumínics que donen llum general a l’espai. De les llums destaquen els fanals industrials per a la zona de l’illa, i els llums a diferents nivells i colors que pengen sobre de la taula del menjador.

Menjador del Loft Barcelona amb una taula de fusta i làmpades de disseny | Reforma integral | Standal

La zona de cuina s’obre també a la zona d’estar, però queda dividida per una escala, que dóna transició a l’espai amb un terra de fusta de color clar, que dóna calidesa a la zona. Primer trobem una zona de relax amb uns matalassos realitzats de manera artesanal arran de terra i després la sala d’estar presidit per un gran sofà d’una sola peça formant un angle recte.

Zona chill out i saló | Reforma Loft Barcelona | Standal

Aquesta zona de relax i reunió se situa just al costat d’un gran finestral d’alumini lacat en negre que ens recorden les finestres dels lofts novaiorquesos que aprofiten tota la llum natural per a l’estança. En aquest espai s’han deixat canonades, guies que suporten el sostre i la paret de maons vistos pintats que accentuen aquest caràcter industrial a l’habitatge.

Zona d'estar d'un loft de Barcelona | Reformes d'habitatges | Standal

Si vols conèixer com es van adaptar les altres estances d’aquest habitatge reformat per Standal, pots llegir l’article complet clicant en el següent enllaç.

Descarregar pdf

 

 

Si continues utilitzant aquest lloc, acceptes l'ús de les cookies. Més informació

Las opciones de cookie en este sitio web están configuradas para "permitir cookies" para ofrecerte una mejor experiéncia de navegación. Si sigues utilizando este sitio web sin cambiar tus opciones o haces clic en "Aceptar" estarás consintiendo las cookies de este sitio.

Cerrar