Projecte d’interiorisme i rehabilitació d’una casa al barri de Gràcia

Aquest és un projecte en el qual es va reformar completament una casa dividida en 3 plantes, on s’ubiquen 140m2 d’habitatge, 67m2 de soterrani i 98m2 de jardí, al carrer Maurici Serrahima de Barcelona.

Inicialment la casa es trobava en bon estat i pràcticament amb tot el necessari per entrar a viure. No obstant això, els clients que l’acaben de comprar volien renovar tot l’habitatge, principalment per canviar la distribució d’algunes de les estances, adaptant-la a les seves necessitats, i canviar la decoració als gustos personals de la parella (amb dos fills). A més volien rehabilitar la façana i reformar el pati interior.

Sandra González va ser la responsable d’aquest projecte d’interiorisme i rehabilitació. A continuació volem compartir alguns dels detalls d’aquesta reforma integral.

Començant el recorregut per la zona de dia, cal destacar que la distribució es troba en dos nivells. A la part inferior, la més espaiosa i amb accés directe al jardí, es va situar la zona d’estar i el menjador, i a la part superior, la cuina i un petit lavabo per a l’ús de dia. Antigament la ubicació d’aquestes dues estances principals es trobaven a l’inrevés i les dimensions d’aquestes també eren diferents, ja que a sota de la zona de l’actual cuina es troba el pàrquing, el qual tenia una alçada poc pràctica. Així doncs i per a una millor comoditat per a la parella es va modificar el forjat pujant-lo, i es va aprofitar per allargar aquestes dimensions i crear un espai de cuina molt més ampli i còmode.

Per a la cuina, es va optar per un disseny còmode en forma de L amb armaris lacats destinats a l’emmagatzematge i per ocultar els electrodomèstics. També es va reservar un espai per ubicar una zona menjador per al dia a dia de la família.

La zona on es troba el saló i el menjador presenta un sostre alt amb volta catalana amb acabat tipus industrial, i a nivell decoratiu predominen els colors clars. Es va aconseguir un contrast cromàtic gràcies als tons foscos de les escales i sofàs, i als colors més llampants presents en alguns elements decoratius (quadres, accessoris, cortines i catifes). Cal destacar la llibreria que arriba fins al sostre i l’escala mòbil per poder arribar als prestatges alts. I finalment, afegir que des del saló s’accedeix al pati que hi ha una zona de menjador i un jardí.

A la primera planta hi trobem la zona de nit, amb dues habitacions i un dormitori tipus suite. En aquest cas també es va optar per la combinació de colors neutres i es va aprofitar al màxim l’espai per instal·lar armaris per a l’emmagatzematge, tant a l’interior de les estances com al passadís, en el qual es va crear una zona d’emmagatzematge comuna per a tots.

A diferència de la zona de dia, per al paviment es va utilitzar un parquet laminat imitant al roure clàssic dónant-li a aquesta zona un aire més càlid. Cal destacar l’ampli bany de la zona suite, al qual s’accedeix per dues portes corredisses grans tipus panell, i es permet l’entrada de llum a través del sostre gràcies a una claraboia ja existent a la casa. En aquesta planta també es va reformar un segon bany amb una estètica similar a la del bany suite, però situada prop de les dues habitacions per als més petits de la casa.

Standal | Barcelona - Madrid - Eivissa

Disseny i execució de projectes

Si continues utilitzant aquest lloc, acceptes l'ús de les cookies. Més informació

Las opciones de cookie en este sitio web están configuradas para "permitir cookies" para ofrecerte una mejor experiéncia de navegación. Si sigues utilizando este sitio web sin cambiar tus opciones o haces clic en "Aceptar" estarás consintiendo las cookies de este sitio.

Cerrar